Kunden har ikke et velfungerende salgsapparat, og har derfor satt bort salgsjobben til eksternt salgsbyrå. For å få rask vekst i oppstart med lave kostnader valgte de å teste å sende ut henvendelser til potensielle kunder med LeadJabber fremfor å ansette salgspersonell til å foreta førstekontakt.
Metoden var så effektiv at man har måtte sette på bremsen ved flere anledninger for å ha anledning til å følge opp interessentene på en god måte. Denne prosessen er basert på en periode over fire måneder fordelt over to perioder, med oppstart i oktober 2020.
“Et meget effektivt salgssystem”
Patrick Olsen, daglig leder i Storoslo Containerservice AS
“Vi kommer til å satse stort på denne måten å bygge relasjon med potensielle kunder på. Både for egen del og på oppdrag fra kunder”
Oddvar Meyer, markedssjef i Kundefabrikken AS
Storoslo Containerservice AS leier ut avfallscontainere og avfallsbeholdere til private, bedrifter og borettslag i hele Oslo, og sentrale deler av Viken. Kunden benytter seg i dag av flere ulike markedsføring- og salgstiltak ut fra hvilket marked det er snakk om. LeadJabber ble innført i oktober 2020 i forbindelse med lansering av tjenesten avfallshenting hos bedrifter.
Kunden ønsket å lansere en ny tjeneste rettet mot næringslivet i Stor Oslo og sentrale deler av Viken. Ved at lanseringen skjedde midt i en pandemi hvor det meste var stengt ned, var det særs viktig å holde kostnadene nede. Derfor ønsket de seg en kostnadseffektiv salgsprosess som var mest mulig automatisert, strømlinjeformet og skalerbar.
Kunden har fått hjelp av et eksternt byrå til å gjennomføre hele salgsprosessen fra førstekontakt til gjennomført salg.
Kunden valgte selv hvilke segmenter de ønsket å få kontakt med, samt hvordan prosessen skal se ut. Demografi var allerede bestemt siden de opererer i hele Oslo og sentrale deler av Viken.
Salgsbyrået har brukt tid på å finne de rette firmaene og kontaktpersonene for å kunne oppnå best mulig resultater. Research av prospekter er et kritisk steg for å oppnå suksess og her har byrået vært brilliante.
I første steg ble det benyttet e-post. Teksten i denne gir en tydelig og profesjonell presentasjon av hvem selger er, hvilket selskap han representerer og hvorfor han sender henvendelsen. Call to action var en typ “rett på sak” approach.
I andre steg ble det igjen benyttet e-post. Teksten i e-posten hadde to funksjoner. Den første funksjonen var å gi en hyggelig påminnelse om første e-post. Den andre funksjonen var å repeterer CTA.
Tredje steg hadde en litt annerledes vri. Teksten var en mer “provoserende” tekst hvor man ønsket å provosere frem et enten-eller-svar. I etterpåklokskapens navn har kunde fortalt at de nok ville ha valgt en annen tilnærming i dag, selv om e-postmeldingen fungerte etter hensikt.
Tallene som blir presentert nedenfor representerer totalt 948 kontakter, siden de 948 kontaktene har vært igjennom hele prosessen som er skissert over.
948
303
61 (potensielt noen flere som er glemt av salgssjef)
15 (av 61 positive svar, var det noen som ikke trengte møte, men ville ha tilbud)
Totalt ca 40 som enten kom direkte via kampanjen eller via referanser fra kunder som ble kunder ut fra kampanjen.
1 600 000 i årlig omsetning til nå.
De kommer til å kjøre nye sekvenser nå i november 2021 rettet mot en annen bransje.
SOCS har kun hatt en innledende opplæring og har mestret dette godt. De har etterhvert sett at man kan få bedre resultater ved å justere underveis og i nye sekvenser.